Нутриціолог розповіла, що треба їсти для заповнення дефіциту вітаміну D
Вітамін D-необхідний для людського здоров’я елемент, що сприяє засвоєнню інших корисних речовин з їжі, а також перешкоджає розм’якшенню кісткової тканини і появи онкології.
Ця речовина регулює на інсулін в крові і підтримує нервову систему.
Велика частина корисного елемента надходить від сонячних променів. У зимовий час отримати цю речовину можна з їжі.
Про це заявила фахівець в області харчування Олена Воскресенська під час бесіди з представниками РІА “Новости”.
За її словами, найбільше вітаміну міститься в жирній рибі. Наприклад, в горбуші, скумбрії, оселедці.
Доктор порадила включити в раціон лісові гриби. Але ось продукти з супермаркетів втрачають свої корисні властивості, на них розраховувати не доводиться в цьому плані.
Також корисні сир, яловича і свиняча печінка.
Добрими джерелами також служать яйця, козяче молоко, сир.