Смачна смажена картопля, яка не розвалюється і з золотистою скоринкою: секрет, про який потрібно знати

Смажена картопля-блюдо нехитре, але, незважаючи на видиму простоту приготування, новачкам рідко вдається впоратися із завданням з першого разу.

Трапляється, що вона більше гаситься, ніж смажиться, починає підгоряти і просто прилипати до стінок і дну сковороди. Але цього можна уникнути.

Розповімо, як посмажити картоплю правильно.

Для приготування потрібно:

  • 5-6 штук сирої картоплі;
  • рослинна олія;
  • солі.

Як готувати

Для початку вимитий картопля потрібно очистити і нарізати так, як найбільше подобається, але найчастіше ріжуть соломкою.

Вкусная жареная картошка, которая не разваливается и с золотистой корочкой: секрет, о котором нужно знать

1. Бажано щоб всі шматочки були однакового розміру, інакше дрібні почнуть підгоряти, в той час як великі все ще будуть залишатися сирими.

Після цього рекомендується трохи обсушити нарізані часточки на рушник, щоб пішла зайва волога – так картопля буде точно смажитися, а не гаситися.

2. Готувати потрібно тільки на розігрітій сковороді, в той час як вогонь повинен бути трохи сильніше середнього.

3. Накривати сковороду кришкою в цей час не можна, а солити потрібно тільки в самому кінці, інакше овоч пустить сік і тоді забудьте про хрусткій скоринці.

Смачного!

Залишити відповідь

Previous post Як швидко і смачно приготувати брокколі: хитрість, яка робить корисний гарнір смачним
Next post Як відкрити банку з кришкою, що закручується: простий трюк, з яким впорається кожна господиня