Смачна смажена картопля, яка не розвалюється і з золотистою скоринкою: секрет, про який потрібно знати
Смажена картопля-блюдо нехитре, але, незважаючи на видиму простоту приготування, новачкам рідко вдається впоратися із завданням з першого разу.
Трапляється, що вона більше гаситься, ніж смажиться, починає підгоряти і просто прилипати до стінок і дну сковороди. Але цього можна уникнути.
Розповімо, як посмажити картоплю правильно.
Для приготування потрібно:
- 5-6 штук сирої картоплі;
- рослинна олія;
- солі.
Як готувати
Для початку вимитий картопля потрібно очистити і нарізати так, як найбільше подобається, але найчастіше ріжуть соломкою.
1. Бажано щоб всі шматочки були однакового розміру, інакше дрібні почнуть підгоряти, в той час як великі все ще будуть залишатися сирими.
Після цього рекомендується трохи обсушити нарізані часточки на рушник, щоб пішла зайва волога – так картопля буде точно смажитися, а не гаситися.
2. Готувати потрібно тільки на розігрітій сковороді, в той час як вогонь повинен бути трохи сильніше середнього.
3. Накривати сковороду кришкою в цей час не можна, а солити потрібно тільки в самому кінці, інакше овоч пустить сік і тоді забудьте про хрусткій скоринці.
Смачного!