Страви з фаршу: поради та секрети приготування

Страви з фаршу: поради та секрети приготування

Фаршем вважають масу однорідної консистенції, яка має дрібні фракції, містить в собі спеції та інші добавки. А страви з фаршу – одні з найпопулярніших в кожній домашній кухні. Цей напівфабрикат дуже зручний: на приготування страв з нього витрачається зовсім небагато часу та й сама сировина не потребує довгої підготовки.

Господині зазвичай цікавляться, що приготувати просто й швидко на сніданок, обід та вечерю, а також на святковий стіл, щоб здивувати своїх гостей.

Способи приготування

Страви з фаршу готують одним з таких основних способів:

  • Смаження на сковорідці
  • Запікання в духовці чи печі
  • Приготування на грилі
  • В мультиварці
  • На парі

Фарш має високий попит у споживачів не тільки за простоту приготування, а й за свої відмінні смакові властивості. Сучасні кулінари готують традиційні всім відомі страви та нові оригінальні рецепти, використовуючи саме цей напівфабрикат.

Як готувати фарш

Для приготування якісного фаршу важливо знати деякі нюанси.

Використовується тільки охолоджене м’ясо одного виду або декількох. Наприклад, найпопулярніше асорті – з яловичини та свинини.

Якщо страва з фаршу буде готуватись відразу після його приготування, то в нього додають спеції, цибулю та інші інгредієнти за рецептом. Для подальшого зберігання в морозильній камері до фаршу нічого додавати не потрібно.

Для ситного смачного обіду або вишуканої вечері роблять фарш з різноманітних видів м’яса:

  • Свинина
  • Курятина
  • Яловичина
  • Баранина
  • Індичка
  • Качка
  • Кролик
  • Риба

Раніше, за відсутністю м’ясорубок, м’ясо для отримання фаршу рубали ножами на дуже маленькі частинки. Такий спосіб приготування залишився й сьогодні, таким чином готують рублені котлети, рулети, шніцелі, крокети, м’ясні зрази, кебаби та інші.

Сучасні господині використовують механічні або електричні м’ясорубки з різними решітками та насадками, тому можна отримати фарш бажаного помелу.

як приготувати найсоковитіший та якісний фарш на своїй кухні

Секрети приготування

Досвідчені кухарі знають, як приготувати найсоковитіший та якісний фарш на своїй кухні. Тож варто знати деякі поради:

  • Фарш вийде соковитішим, якщо м’ясо нарубати вручну ножем. В рубленому м’ясі зберігаються всі соки, в той час, як м’ясорубка просто його мне.
  • Щоб пришвидшити процес, при рубці м’яса можна використовувати не один ніж, а два.
  • Ножі повинні бути гострими та важкими.
  • Дошка повинна бути досить важка та міцна.
  • При рубці фаршу під дошку підкладіть рушник, тоді вона не буде ковзати та голосно гуркотіти.
  • Крім основного поєднання видів м’яса для фаршу свинини та яловичини, використовують також інші дуети, які можуть бути набагато цікавіші до смаку: курка та яловичина, яловичина с бараниною, баранина з куркою, свинина з кроликом або індичкою. Якщо мова йде про бургер, краще використовувати тільки яловичину.

Що краще додавати в фарш

Якщо ви хочете отримати дійсно смачний фарш, додайте наступні компоненти:

  • Хліб білий, який треба вимочити в молоці або воді
  • Сало
  • Трохи вершкового масла
  • Натертий сир
  • Сирі натерті овочі: картопля, яблуко, кабачок, гарбуз
  • Для економії чи за рецептом до фаршу додають булгур або рис

Не забувайте про спеції, вони неодмінно зроблять смак яскравим та неповторним.

  • До яловичини пасує мускат та чорний мелений перець
  • Баранина смакуватиме з коріандром та зірою
  • Для поціновувачів карі до курячого м’яса підійде куркума
фарш приготовлений в м’ясорубці

Ще один важливий секрет

Який би фарш ви не обрали: рублений, приготовлений в м’ясорубці чи блендері, або куплений в перевіреному магазині, його перед приготуванням треба гарненько відбити. Беремо рукою жменьку фаршу й кидаємо в миску або об дощечку. Так потрібно робити декілька разів, поки маса не стане пружною та гладкою.

Далі фаршу бажано настоятися в холодильнику. М’ясо добре об’єднається з добавками, а котлетки та тефтелі буде набагато зручніше ліпити.

Під час приготування їжі з фаршу обов’язково враховуйте наші поради, тоді ваші стави завжди будуть вдалими та найкращими!

Previous post Какую ветровку выбрать
Next post Як вибрати спальний мішок?