Як швидко і смачно приготувати брокколі: хитрість, яка робить корисний гарнір смачним

Скільки б не билися дієтологи і експерти по здоровому харчуванню, доводячи користь брокколі для здоров’я, для більшості цей овоч залишиться нелюбимим.

Насправді цим людям просто не пощастило дізнатися рецепти страв, які можна приготувати з капусти цього виду.

Але ж з брокколі можна приготувати корисне і смачне блюдо, до того ж ще на швидку руку. Наприклад, на сковороді з вершковим маслом.

Для приготування потрібно:

  • 800 грамів капусти брокколі;
  • 20 грамів масла вершкового;
  • Олія рослинна;
  • сіль за смаком.

Як готувати

Вилок потрібно обробити ножем на суцвіття і видалити товсті стебла (до речі, не поспішайте їх викидати, тому що при належній обробці їх теж можна вживати в їжу).

Как быстро и вкусно приготовить брокколи: хитрость, которая делает полезный гарнир вкусным

Суцвіття заливають холодною водою на 10 хвилин.

У цей час потрібно накип’ятити підсоленої води, в яку потім потрібно помістити замочену брокколі.

Овоч потрібно бланшувати рівно 3 хвилини з моменту закипання води, інакше він втратить приємну пружність.

Потім брокколі потрібно виловити шумівкою і підсушити на рушник, щоб пішла зайва волога.

Тепер розігріваємо на сковороді рослинне і вершкове масло, в яке кладемо брокколі і обсмажуємо на середньому вогні.

Блюдо буде готове, як тільки досягне необхідного ступеня обсмаження з точки зору кухаря.

До столу найкраще подавати з запеченою рибою і рисом.

Залишити відповідь

Previous post Вченим вдалося записати активність людського мозку під час смерті
Next post Смачна смажена картопля, яка не розвалюється і з золотистою скоринкою: секрет, про який потрібно знати