Як швидко і смачно приготувати брокколі: хитрість, яка робить корисний гарнір смачним
Скільки б не билися дієтологи і експерти по здоровому харчуванню, доводячи користь брокколі для здоров’я, для більшості цей овоч залишиться нелюбимим.
Насправді цим людям просто не пощастило дізнатися рецепти страв, які можна приготувати з капусти цього виду.
Але ж з брокколі можна приготувати корисне і смачне блюдо, до того ж ще на швидку руку. Наприклад, на сковороді з вершковим маслом.
Для приготування потрібно:
- 800 грамів капусти брокколі;
- 20 грамів масла вершкового;
- Олія рослинна;
- сіль за смаком.
Як готувати
Вилок потрібно обробити ножем на суцвіття і видалити товсті стебла (до речі, не поспішайте їх викидати, тому що при належній обробці їх теж можна вживати в їжу).
Суцвіття заливають холодною водою на 10 хвилин.
У цей час потрібно накип’ятити підсоленої води, в яку потім потрібно помістити замочену брокколі.
Овоч потрібно бланшувати рівно 3 хвилини з моменту закипання води, інакше він втратить приємну пружність.
Потім брокколі потрібно виловити шумівкою і підсушити на рушник, щоб пішла зайва волога.
Тепер розігріваємо на сковороді рослинне і вершкове масло, в яке кладемо брокколі і обсмажуємо на середньому вогні.
Блюдо буде готове, як тільки досягне необхідного ступеня обсмаження з точки зору кухаря.
До столу найкраще подавати з запеченою рибою і рисом.