Ароматизовані кавові коктейлі: творчі рецепти на кожен смак

Навіть найзапекліші кавомани знають, що улюблений смак кави іноді приїдається і хочеться освіжити відчуття. Тут на допомогу приходять кавові коктейлі, смакові різноманітності яких просто безмежні – від тропічних фруктів до найдорожчого алкоголю.

Безалкогольні варіанти

Філософія цього напою передбачає щось незвичайне, яке бадьорить і освіжає. Кава тут необхідна для надання особливої гіркуватості. Також часто використовується кава ароматизована, у якій присутні екзотичні смакові відтінки. У переважній більшості випадків рецепти включають все ж свіжомелений продукт, оскільки він забезпечує відмінний смак і неперевершений аромат.

Одним з найпопулярніших коктейлів вважається фрапе. Для його приготування знадобиться кавоварка, за допомогою якої необхідно заварити подвійний еспресо. До нього додається 100 мл молока, а також сироп (його можна вибирати виходячи з індивідуальних смаків). Його перевага у тому, що пити його можна охолодженим. Для цього достатньо на третину заповнити ємність шматочками льоду. Щоб гарно подати напій, можна використовувати такі компоненти:

  • зерна кави;
  • подрібнений шоколад;
  • збиті вершки.

Досить простий рецепт має кавовий смузі. Він готується на основі чорної кави, якої знадобиться близько 220 мл. Далі потрібно збити блендером такий самий об’єм йогурта, додавши туди трохи ягід, какао, банан і дрібку кориці. Готовий напій часто прикрашають вершками.

Останнім часом популярність набув кавово-молочний коктейль з додаванням пончиків. Для його приготування потрібно заздалегідь охолодити каву кубиками льоду, додати туди кілька пончиків і два види морозива.

  1. Кавове.
  2. Ванільне.

До смаку також можна насипати трохи кориці та цукру. Всі ці компоненти заливаються у блендер, де перемішуються до однорідного стану.

Алкогольні варіанти

Рецептів з алкоголем існує багато. Причому не лише з ромом, коньяком чи лікером, але навіть із пивом. Одним із найпростіших можна вважати «Ямайка». Щоб його приготувати, достатньо взяти по 50 мл кавового лікеру та рому, а також подвійну порцію чорної кави з льодом. Прикрасити подачу можна збитими вершками, цукровою пудрою та подрібненим мускатним горіхом.

Екзотичний смак пропонує рецепт «Пінистого диявола». Основу його становить пиво світлих сортів (приблизно 200 мл), темний ром (60 мл) та подвійний еспресо (25 мл). Все це зверху посипається невеликою кількістю солі та чорного перцю. Яскраві смакові відчуття гарантовані!

Більш елегантним можна вважати «Еспресо-мартіні». У шейкер додається охолоджений еспресо, близько 20 мл кавового лікеру, чайна ложка ванільного сиропу та не більше 40 мл горілки. Все це подається із кубиками льоду. Як прикрасу можна використовувати зерна кави.

Previous post Новый внедорожник Nissan Pathfinder от китайского автопрома
Next post Бокси для суші від Sushi Pack