Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/virtwww/w_infonews_ebe983ff/http/wp-content/themes/newz/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Чому рис в плові злипається: правило, яке порушують навіть досвідчені господині

Не важливо, що за блюдо готує господиня з рису, воно повинно вийти не просто смачним, але ще і розсипчастим.

Є кілька рецептів, де липкий рис як ніколи до речі, але це стосується в основному суші. В інших випадках потрібно знати, як мінімізувати цей не найприємніший ефект.

Чому злипається рис

Відбувається це через крохмалю, що виділяється під час термічної обробки продукту. Щоб цього уникнути, крупу потрібно промити в холодній воді і замочити хвилин на 15-20.

Також слід дотримуватися таких правил

1. Для розсипчастого плову потрібно вибирати правильний рис-це довге зерно з маркуванням «пропарений».

Почему рис в плове слипается: правило, которое нарушают даже опытные хозяйки

2. Вкрай важливо дотримуватися пропорції крупи і води. Професіонали наполягають, що таким є співвідношення 1:2.

3. Необхідно варити рис на повільному вогні. Так можна підтримати оптимальну температуру, при якій вода буде випаровуватися, а крупа не підгорить.

4. Чи не перемішуйте рис до закінчення його приготування.

5. Підбирайте правильну посуд, щоб стінки і дно її були товстими.

І в завершенні, солити рис потрібно після закінчення приготування.

Залишити відповідь

Previous post Як відмити плиту, якщо молоко втекло: поради господинь, які працюють
Next post Що відбувається з організмом, коли ви їсте сало