Чому рис в плові злипається: правило, яке порушують навіть досвідчені господині
Не важливо, що за блюдо готує господиня з рису, воно повинно вийти не просто смачним, але ще і розсипчастим.
Є кілька рецептів, де липкий рис як ніколи до речі, але це стосується в основному суші. В інших випадках потрібно знати, як мінімізувати цей не найприємніший ефект.
Чому злипається рис
Відбувається це через крохмалю, що виділяється під час термічної обробки продукту. Щоб цього уникнути, крупу потрібно промити в холодній воді і замочити хвилин на 15-20.
Також слід дотримуватися таких правил
1. Для розсипчастого плову потрібно вибирати правильний рис-це довге зерно з маркуванням «пропарений».
2. Вкрай важливо дотримуватися пропорції крупи і води. Професіонали наполягають, що таким є співвідношення 1:2.
3. Необхідно варити рис на повільному вогні. Так можна підтримати оптимальну температуру, при якій вода буде випаровуватися, а крупа не підгорить.
4. Чи не перемішуйте рис до закінчення його приготування.
5. Підбирайте правильну посуд, щоб стінки і дно її були товстими.
І в завершенні, солити рис потрібно після закінчення приготування.