Що можна приготувати з гарбуза: рада для тих, хто вважає, що спробував вже все
Гарбуз корисний для здоров’я, і це факт, а факти, як казав відомий персонаж, «найупертіша в світі річ».
Але іноді навіть дуже корисні страви просто-напросто набридають і їх рецепти йдуть в небуття. Щоб цього не сталося з гарбузом, збережіть рецепт простий, але пікантною закуски.
Для приготування гарбуза по-корейськи потрібно:
- 400 г гарбуза;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- ½ Перцю чилі;
- 1 ст. л. меду;
- 50 мл рослинної олії;
- 2 ч. л. приправи для моркви по-корейськи;
- 2 ст. л. яблучного оцту;
- ½ Ч. л. солі.
Як готувати
Для початку потрібно вимити гарбуз і нарізати її на зручні для оброблення частини, видаліть насіння і обріжте шкірку.
Почистіть цибулину, наріжте її тонкими півкільцями, а потім обсмажте на середньому вогні на розігрітій сковороді з рослинним маслом.
Лук повинен вийти м’яким. Масло після смаження виливати зі сковороди не треба.
Потім гарбуз потрібно натерти на тертці для моркви по-корейськи і викласти її в салатник.
Сюди ж потрібно додати обсмажену цибулю, пропустити через землянку часник.
Подрібнюємо перець чилі і відправляємо в салат разом зі спеціями, сіллю, медом, оцтом, а в фіналі додаємо масло, яке залишилося після обсмажування цибулі.
Всі інгредієнти потрібно гарненько вимішати, закрити кришкою (або харчовою плівкою) і залишити в холодильнику на 2 години.
Смачного!