ТОП-5 шкідників, здатних занапастити урожай на початку сезону: поради початківцям городникам

Ворога потрібно знати в обличчя, а для городника перший ворог — це комахи-шкідники.

Хтось досі вважає, що страшніше капустянки і колорадського жука «звіра» немає. Але це не так. На думку городників, ці шкідники не потрапляють навіть в ТОП-5 своєрідного городнього антирейтингу.

Перше місце

Це хрущ і його потомство. У народі родичів без розбору називають»хрущі”. Дорослі особини харчуються листям і нирками, а личинки активно пожирають коріння і бульби. Тільки одна самка жука може відкласти до 70 личинок.

Друге місце

Дрібна і нездатна пересуватися самостійно попелиця знаходиться на другому місці. Здається, який збиток може заподіяти це крихітне істота? Це не так. Її переносять мурахи, а харчується вона соком молодих рослин, виділяючи при цьому медяну росу, яка порушує розвиток рослин, залучаючи інших шкідників. А всього існує понад 800 видів попелиці.

ТОП-5 вредителей, способных загубить урожай в начале сезона: советы начинающим огородникам

Третє місце

Це смородиновий бруньковий кліщ. Вражає тільки смородину і агрус, переноситься птахами, вітром і комахами. Одну нирку може населяти від 3 до 8 тисяч особин. Висмоктує всі соки з рослини і переносить небезпечні захворювання.

Четверте місце

Тут влаштувалося досить миловидна істота з бархатистими крилами – метелик білокрилка. Сама по собі вона майже нешкідлива, якщо не брати до уваги її ненажерливе потомство. Личинки харчуються соком рослин, поширюючи віруси. Всього сотня личинок може стати причиною загибелі нового врожаю яблук і груш.

П’яте місце

Це павутинний кліщ, що активізується ранньою весною. Також харчується соком листя і молодих пагонів, після чого вони засихають. Активно розмножується з підвищенням температури і здатний знищити урожай середнього парника.

Залишити відповідь

Previous post Що посадити в саду, щоб не було комарів: забута дідівська хитрість
Next post Чому на полуницю сповзаються слимаки: хитрість, яка допоможе зберегти урожай