Як приготувати підгодівлю, завдяки якій цибуля виросте розміром з кулак: рада бувалих дачників

Багато дачники вирощують цибулю на своїх ділянках, але тільки одиницям вдається зібрати урожай, що складається з великих цибулин.

Досвідчені дачники знають рецепт однієї підгодівлі, яка дозволить кожному городникові добитися хорошого і якісного врожаю цибулі. 

Дезінфекція перед посадкою

Це важлива процедура, яка дозволить уникнути прикрих наслідків. Зокрема, гнилі. 

Для замочування готують розчин: в 1 л води розчиняють 1 ст.л. солі. У такій воді цибулю лежить 3 години. Після цього посадковий матеріал перекладають в темний розчин марганцівки. Потім промивають у чистій воді. 

Как приготовить подкормку, благодаря которой лук вырастет размером с кулак: совет бывалых дачников

Цибулева муха 

Профілактику появи шкідника починають, коли з’являються перші листочки. Лук поливають чистою водою, потім готують розчин. У відрі води розмішують 2 ст.л. нашатирного спирту. На 1 кв.м припадає ½ частина відра. 

На наступну добу цибулю знову поливають чистою водою. Через 2 тижні проводять ще один полив.

Для цього в відрі води розводять 1 ст.л. солі. Поливають розчином цибулю, ще через 10 днів обробляють цибулю міцним розчином марганцівки. 

Підживлення для великих цибулин

Дріжджовий настій використовують для отримання цибулин розміром з кулак. Готувати його легко: у відрі з теплою водою розмішують 100 г дріжджів. Залишають суміш настоюватися на 2 години. Потім поливають цибулю. На наступний день цибулю зрошують чистою водою. 
 

Залишити відповідь

Previous post Як виростити троянди з букета: цікавий спосіб для дачників
Next post Всього одна підгодівля — і з кожного куща будете збирати по відру помідорів