Що додати в бульйон, щоб прибрати неприємний запах: 4 секрету досвідчених господинь

На перший погляд може здатися, що м’ясний бульйон повинен пахнути м’ясом, але коли він приготований зі старого м’яса, може з’явитися неприємний запах.

Заглушити неприємний аромат можна і без кулінарної хімії, але краще підготуватися до процесу завчасно. Ось як варити бульйон.

Причиною неприємного запаху може стати кров, яка залишилася в м’ясі. Тому при варінні і знімають сіру піну.

Готовий бульйон

1. Якщо бульйон вже готовий, то найкраще проварити його з морквою, цибулею і часником.

Что добавить в бульон, чтобы убрать неприятный запах: 4 секрета опытных хозяек

2. Відмінно маскує запах запашний перець і куркума, паприка.

3. Зі свіжої зелені підійде кінза, петрушка, базилік або кріп, а якщо варити вже не можна, то додайте трохи баранячого жиру.

Готуємося до варіння

Замість того щоб ховати неприємний запах, спробуйте нормально підготувати м’ясо до варіння.

1. На кілька годин вимочіть його в холодній воді в холодильнику. Потім злийте воду, наріжте м’ясо на шматки і починайте варити.

2. Можна злити перший узвар після того, як закипить вода, а потім вже варять новий нормальний бульйон. Вважається, що так можна очистити м’ясо від залишків лікарських засобів, які могли опинитися в ньому ще за життя тварини.

3. Ще один спосіб уникнути появи неприємного аромату — це покласти м’ясо в миску з сіллю на 10-15 хвилин. Вважається, що цей спосіб допомагає краще, ніж вимочування.

Залишити відповідь

Previous post Що додати у вінегрет, щоб страва стала ще смачнішою: секрети кухарів
Next post Крем-чіз домашнього приготування: вдвічі дешевше сирного сиру з магазину